Je bent hier:--Wat was het weer mooi!

Wat was het weer mooi!

We hebben het weer gedaan! We hebben weer genoten, het was misschien niet zo lang als dat wij gewild hadden, maar we zijn blij met het gehaalde resultaat. Rond de 400 bezoekers die bijna ons bijna 200 frikandellen afhandig hebben gemaakt…

Nadat we deze week  het water onder het ijs hebben moeten laten weglopen, hebben we kunnen schaatsen op een hele dunnen ijsvloer. Op sommige plaatsen was de ijsdikte maar net boven een centimeter. We moesten het water er onder vandaan laten lopen, om de gevallen sneeuw van afgelopen week te kunnen opruimen. Dit heeft als resultaat dat de ijsvloer op het asfalt zakt, en met de lichte glooiing van het terrein meeloopt.  Het nadeel hiervan is dat we er geen water meer kunnen opspuiten, dit gaat immers naar de diepste plaatsen, omdat de baan niet meer “waterpas” ligt. Het positieve is dat we met een hele geringe ijsdikte, toch kunnen schaatsen. De verwachtte vorst die voorspeld was voor afgelopen nacht bleef uit, waardoor het vanmorgen best een risico was om open te gaan. Mede door het zachte weer, en tijdig afzetten van de ijsbaan, is alles goed verlopen, gezien de huidige omstandigheden. Het is dan nu ook ook niet waarschijnlijk om morgen nog te schaatsen, de baan is op. Wij kijken vooruit en zetten in op een nieuwe vorstperiode, en dan begint het hele spel weer van voor af aan.

We hopen dat de volgende vorstperiode ons zal helpen met wat langere en lagere temperaturen…

Voor nu willen wij jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie komst, hulp en contributie. Zonder deze middelen kunnen wij al deze zaken niet meer realiseren. Ook de positieve reacties op de social media zijn altijd leuk om te lezen.

We hopen u weer te zien op of rond onze schaatsbaan,

met vriendelijke groeten van het bestuur van IJs- en Skeelervereniging Krabbendijke

 

p.s. mocht u nog de foto’s willen zien van deze periode, kijk snel hier!

2019-01-26T16:36:42+00:00

Website beheer