Je bent hier:--Wat een enorm succes! volgend jaar weer?

Wat een enorm succes! volgend jaar weer?

Waar wij  als bestuur wel eens gedacht hebben dat het deelnemersveld terug liep, werd gisteravond tijdens de jaarlijkse skeelerronde door Krabbendijke het tegendeel bewezen!

Of het kwam door onze burgemeester? het goede weer? of andere oorzaken? veel jonge inwoners van onze regio wisten de weg naar Krabbendijke te vinden. Meer dan 140 kinderen stonden aan de start van het leuke 1 kilometer lange parcours, dwars door het dorp. Al deze kinderen hebben gereden en gestreden voor een medaille tijdens deze recreatieve ronde.  De start werd met een bel en een korte aanmoediging ingeluid door de burgemeester van Reimerswaal, José van Egmond. Na anderhalf uur skeeleren zijn de laatsten van het parcours gehaald waarop ze hun welverdiende medaille op konden halen. Er waren deelnemers bij, die in de gestelde tijd 15 rondes hadden gereden wat omgezet kon worden in een gouden plak.

Na deze recreatieve rondes was het tijd om de ervaren wedstrijdrijders het parcours te laten betreden. Als eerste waren de junioren aan de beurt om voor de bekers te strijden, we hebben kunnen genieten van een mooi groepje getrainde rijders wat zeker potentie in zich heeft voor de toekomst, we hopen dan ook dat we ze nog vaak zullen treffen in onze dorpskern. Na de strijd bij de jeugd was het tijd geworden voor de strijd om de de Krabbendijke-trofee, vanaf ongeveer half negen werd er een half uur+3 ronden gereden om het hardst.  Reinier van der Doest praatte op een leuke manier alles aan elkaar en mocht de premies, in overleg met de wedstrijdleiding, verdelen onder de rijders. op die manier werd er fel gestreden en was het een mooi spektakel om mee te maken.

Al met al kunnen we als bestuur tevreden terugkijken op een heel mooi evenement. We hopen dat iedereen snel hersteld van de helaas ontstane valpartijtjes, maar zien de ronde van volgend jaar positief tegemoet. We zijn benieuwd hoe het kruispunt er tegen die tijd uitziet, maar ook daar, hebben we door juist overleg met de gemeente alle vertrouwen in. Wij willen iedereen dan ook hartelijk bedanken die bijgedragen heeft aan het slagen van dit evenement, zonder jullie allemaal kunnen wij dit niet blijven doen.  Super!

Om u een beeld te geven van wat getalletjes, hierbij een klein kijkje in de keuken van zo’n ronde…

1 speaker,1 burgemeester ,1 ijskraampje op het dorp

2 fotografen en 2 motorrijders 2 man geluidsopbouw 2 vrachtwagens

3 mannen professionele jury

4 vergaderingen(ongeveer)

6 ehbo-ers

6 gecertificeerde verkeersregelaars

7 bossen bloemen

11 bekers(prijzen)

13 bronzen medailles

25 vrijwilligers (ongeveer)

30 zilveren medailles

60 dranghekken

62 sponsorbedrijven (van materialen, vrachtauto etc. tot financiën en diensten)

100 gouden medailles!(en allemaal op…en tekort)

160+ deelnemers in totaal!

167 ijsjes

Honderden rondjes in totaal door alle deelnemers…..

 

Zomaar een greep uit wat weer een succes is gebleken, namens het bestuur nogmaals dank aan allen, en hopelijk tot een volgend evenement!

 

 

2018-06-21T19:51:18+00:00

Website beheer