Je bent hier:--Plussen en minnen

Plussen en minnen

Helaas! De hele dag door zijn op diverse momenten van de dag bestuursleden op de baan geweest om te kijken wat de toestand van het ijs is. Vanavond zijn we tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft morgen (vrijdag)de baan te openen. Na een uitvoerige inspectie blijkt dat op veel plaatsen het ijs heel dun is er dat er nog water onder staat(1cm ijs). Op andere plaatsen ligt het ijs op het asfalt maar is de laagdikte slechts ong. 4 tot 9mm. Tussen deze plaatsen in, is overal asfalt zichtbaar. Als er geschaatst wordt leert de ervaring dat de toplaag ongeveer een halve centimeter slijt door het schaatsen. Met de lage temperatuur van afgelopen nacht hadden we gehoopt dat alles zou bevriezen, en vanuit dat oogpunt hadden we gehoopt vanavond de baan mogelijk nog een keer op te spuiten, om zo morgen nog even te kunnen schaatsen. Met de zeer geringe vorst die nu voorspeld word, tezamen met het relatief warme water wat we wilden opbrengen heeft dit geen zin en zal dit niet het gewenste resultaat opleveren. Om toch de baan te openen zonder iets te doen, zou ongelukken in de hand werken en dat willen we ten allen tijde voorkomen. Wij zijn van mening dat we, zoals eerder opgemerkt, al heel erg tevreden zijn met het behaalde resultaat tot nu toe en zijn dankbaar dat we dit hebben kunnen doen zonder te veel grote ongelukjes(een enkele uitzondering helaas daargelaten)

Het ziet er ook de komende weken naar uit dat we het kwik boven de nul gaan houden, maar, het is nog geen maart, en een behoorlijk aantal Elfstedentochten zijn immers in februari verreden. Voor deze periode nu gaan wij dus eens voorzichtig de balans opmaken, evalueren, opruimen, administratie verwerken etc. en kijken wat er gaat gebeuren met het weer. Houd dus met regelmaat de site en Facebookpagina in de gaten!

Mocht het er voor ons niet meer van komen om te schaatsen, hopen we u weer te ontmoeten op één van onze zomeractiviteiten, want wij, gín hewoon deur!

 

2017-01-26T21:24:05+00:00

Website beheer