Je bent hier:--D’rop of d’ronder

D’rop of d’ronder

Ligt er ijs op onze vijver? zit er nog water onder de ijsbaan? Het kan vriezen, het kan dooien…

Na een nacht met matige vorst was er gelukkig toch een dun laagje ijs gevormd in de hoeken. Dit geeft aan dat het water afgekoeld is tot rond het vriespunt. De weersverwachting daarentegen was niet iets waar we volledig op konden bouwen voor wat betreft een ijsbaan…. Aan de andere kant, als het weerbericht negatief kan veranderen voor een ijsbaan, kan het net zo goed, en net zo snel weer de andere kant op gaan.

We hebben vandaag, met het oog op de komende dagen, alvast voorbereidingen getroffen welke lastiger zijn als het vriest. Vandaag zijn de kapstokken geplaatst en administratieve zaken verder uitgewerkt. Ook hebben we tot zaterdagavond laat de baan verder aangevuld met water om tot het gewenste waterpeil/ijsdikte te kunnen komen. Niets is zo veranderlijk als het weer en wij hopen natuurlijk dat de temperaturen verder blijven dalen.

 

Wij als bestuur en vrijwilligers zorgen er voor dat we voorbereid zijn, en gaan uit van een, wellicht bescheiden, vorstperiode.

Houdt u voor de laatste ontwikkelingen onze website in de gaten, en als u ons geliked heeft op Facebook komen de laatste nieuwtjes vanzelf op uw tijdlijn!

2017-01-14T21:26:25+00:00

Website beheer