Je bent hier:--De eerste schaatsdag zit er op.

De eerste schaatsdag zit er op.

Vanmorgen om tien uur was het zo ver, we konden de hekken openen voor het publiek. Daarvoor waren we al vroeg uit de veren om de nodige voorbereidingen te treffen. Doordat we er nog water op hadden gezet, waren de ontstane onregelmatigheden iets verminderd, maar nog niet optimaal om veilig te kunnen schaatsen.

Na de opening om tien uur kwamen de eerste schoolklassen en een enkele fanatieke “oudere” de baan op. Al snel kwam de drukte lekker op gang en werd het een groot en gezellige drukte. Vanaf twee uur werd het nog drukker omdat de scholen uit gingen en al snel liep het baantje aardig vol. Op dat moment hadden we als bestuur nog de verwachting om de baan in de avond nog te openen. Vanaf omstreeks half vier hebben we moeten besluiten om de helft van de baan af te zetten om te sparen voor de vrijdag, het gevolg hiervan was dat alle mensen, op een kleiner oppervlak moesten schaatsen, en toen ging het hard achteruit….

In de avond hebben we met een aantal mensen nog de baan zo goed als het ging gerepareerd voor morgen en een nieuwe laag water er op gezet. We hopen dat het morgen weer zo’n geslaagde dag word. Met, als het even kan, geen blessures of andere kwetsuren.

Wij zijn dik tevreden met ongeveer 760 bezoekers en kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

2018-03-01T20:37:55+00:00

Website beheer